{grotefoto}_f3.jpg

Bellen via 123Telcom gaat via de 123Box. Deze is zeer eenvoudig aan te sluiten en het unieke is dat de 123Box niet alleen functioneert op het aansluitadres, maar overal ter wereld waar een internetaansluiting aanwezig is! Je zou kunnen zeggen “Thuis is waar mijn 123Box is”. Waar u de 123Box aansluit bent u direct bereikbaar op uw eigen telefoonnummer en kunt u gratis bellen naar Nederland, Europa of meer dan 50 landen wereldwijd. Dus of u nu over de grens woont, een vakantiehuisje heeft in een warm land of regelmatig op zakenreis gaat, de 123Box is de ideale oplossing om goedkoop te bellen en gebeld te worden in het buitenland.

Alleen een internetaansluiting nodig

Op de 123Box vindt u vier aansluitingen: internet in, internet uit en twee analoge telefoonpoorten. Met de bijgeleverde netwerkkabel verbindt u de ‘internet in’-poort met een modem, router of een andere computer. Elk type internet en elk merk modem of router is geschikt.

De ‘internet uit’-poort stelt u in staat om internet door te leiden naar uw computer. Dat is een extra service om de installatie te vereenvoudigen, maar voor bellen met de 123Box is deze aansluiting niet nodig.

Twee telefoonlijnen per 123Box

Op de twee analoge poorten kunt u uw bestaande telefoontoestellen aansluiten. Elk analoog toestel werkt, ook draadloze (dect)telefoons, faxen, modems enz. Per 123Box beschikt u over twee telefoonlijnen die tegelijkertijd kunnen worden gebruikt. U kunt naar keuze op beide lijnen hetzelfde of twee verschillende telefoonnummers gebruiken, want de telefoonlijnen werken onafhankelijk van elkaar.

Standaard staan de twee analoge poorten van de 123Box opengesteld voor 1 nummer. Indien u gebruik gaat maken van een extra nummer, kunt u via "Mijn123telcom" de poorten onafhankelijk in- en uitschakelen.

Indien twee lijnen voor u toch niet voldoende zijn, dan kunt u meer 123Boxen naast elkaar gebruiken oftewel doorlussen. Op deze wijze krijgt u steeds twee telefoonlijnen extra.

Volwaardig alternatief voor ISDN

De 123Box werkt alleen niet met ISDN-apparatuur. Maar de voordelen van de 123Box wegen zeker op tegen ISDN: u kunt met de 123Box verschillende gesprekken tegelijkertijd voeren, terwijl er ook nog faxen kunnen binnenkomen of uitgaan. Internetten en bellen tegelijk is voor de 123Box geen probleem. Dacht u tot nu toe niet zonder ISDN te kunnen? De 123Box is een volwaardig alternatief en veel goedkoper!

Telefoonnummers

085- en 088-nummers

Nederland is netjes opgedeeld in netnummerregio’s. Woont u in Groningen, dan krijgt u een 050-nummer. Woont u in Rotterdam, dan heeft u een 010-nummer. Of u het mooi vindt of niet.

123Telcom maakt gebruikt van de nieuwe mogelijkheden die tegenwoordig beschikbaar zijn. Iedere klant ontvangt van 123Telcom gratis een nieuw 10-cijferig 085-nummer. Voor zakelijke klanten bestaat de mogelijkheid om een 088-nummer aan te vragen. Waar u ook gevestigd bent in Nederland. Het grote voordeel van deze nummers is dat ze niet meer geografisch gebonden zijn. Gaat u in de toekomst verhuizen naar een andere gemeente dan neemt u gewoon uw 085 of 088 telefoonnummer mee.

Uiteraard kunt u bij 123Telcom nog steeds kiezen voor een geografisch (plaatsgebonden) nummer, dus b.v. 053 in Enschede. Dit is een extra dienst die € 2,95 per maand kost.

Nummerbehoud

Als u uw bestaande telefoonnummer(s) wilt behouden dan kan dat natuurlijk ook. Dat regelen wij volledig voor u. Daarvoor hebben we twee dingen nodig: een kopie van de factuur van uw vorige telefonieaanbieder en de gegevens van uw internetaansluiting. Verhuizing van een bestaand telefoonnummer (nummerportering) kost € 29,95 éénmalig en € 2,95 per maand. Het omzetten van een bestaand telefoonnummer naar 123Telcom kan enkele weken duren. In die periode kunt u gewoon blijven bellen met zowel uw oude aansluiting als met het nieuwe telefoonnummer van 123telcom. U blijft dus altijd bereikbaar!

Telefoonnummers aanvragen

Aanvragen van extra nummers of de verhuizing van bestaande nummers hoeft niet bij aanmelding. Na aanmelding ontvangt u een wachtwoord voor ‘Mijn 123Telcom’ waar u zelf uw telefoonnummers kunt beheren.

De 123Box aansluiten

Aansluiten van de 123Box is zeer eenvoudig. Bij levering ontvangt u een uitgebreide, duidelijke handleiding. In principe hebt u dus voor de installatie van de 123Box geen monteur nodig. Uiteraard is installatie door een monteur wel mogelijk.

Wilt u graag een ingewikkelde telefooncentrale naar de gebruikersvriendelijke 123Box omzetten, dan is installatie door een erkende monteur aan te raden. U hebt bijvoorbeeld een bedrijf met een ISDN-aansluiting en een QuatroVox-centrale. De 123Box neemt moeiteloos de functies van de oude centrale over. Maar u moet dan wel even weten hoe die omzetting plaats moet vinden. Een erkende vakman biedt u in dat geval uitkomst.

Wanneer u voor de installatie van de 123Box onze hulp inroept, rekenen wij geen voorrijdkosten. De prijs voor het installeren van een 123Box is € 69,-. De prijs voor het omzetten van een ingewikkelde installatie is € 29,00 per half uur. Een afspraak maken voor installatie door een monteur kan via telefoonnummer 088-1230125 (lokaal tarief). Maakt u pas een afspraak als u de 123Box reeds in huis heeft.

Extra diensten

123Telcom biedt alle mogelijke extra telefoniediensten aan, onder andere:

 • nummerbehoud
 • voicemail
 • driegesprek
 • doorschakelen
 • wachtgesprek
 • wisselgesprek
 • anoniem bellen
 • geheim nummer
 • nummerherkenning
 • nummerherhaling
 • inkomende nummers blokkeren
 • uitgaande nummers blokkeren

Indien u over meerdere telefoonnummers beschikt dan zijn al deze diensten in te stellen per nummer. Het alarmnummer 112 is altijd gratis te bereiken.

Bij 123Telcom kunt u al deze diensten zelf real-time beheren via ‘Mijn 123Telcom’. Daar vindt u ook alle mogelijke informatie zoals een overzicht van gevoerde gesprekken, gesprekskosten, facturen enz.

Nog vragen?

Kijkt u dan op de servicepagina.

 
©® 2007 123Telcom B.V.
design: Connexx Communications